De vroedvrouwen

Mijn naam is Merel Bas
Ik ben 35 jaar oud en woon met mijn man en hond in Delft. In die 35 jaar heb ik mijzelf breed ontwikkeld: mijn man grapt weleens dat studeren mijn hobby is geworden. Ik heb een professionele achtergrond in de kunst/cultuursector en journalistiek/communicatie. Tegelijkertijd heb ik altijd voor mensen gezorgd en mij ook daarin ontwikkeld. In 2010-2012 volgde ik een alternatieve opleiding kinder- en jeugdbegeleiding waarbij ik op een nieuwe manier leerde kijken naar het geboorteproces en de rol van de vroedvrouw daarin. De verloskunde was een diepe wens die opnieuw opleiding Verloskunde in Rotterdam en toen ik de periode januari-juni 2020 stage liep bij de voorloper van Jouw Vroedvrouw beviel dat zo goed voor zowel de cliënten, de collega’s als mijzelf dat ik me bij hen heb aangesloten. Ik ben verliefd op dit vak en ik zie het als een bijzondere en belangrijke taak dat ik ouders tijdens de periode van conceptie, zwangerschap, geboorte en kraamtijd mag begeleiden.

In mijn vrije tijd maak ik lange boswandelingen met de hond, werk ik in de tuin, klus ik aan mijn huis, warm ik op in de sauna en brei ik geregeld iets voor de mensen die ik liefheb.

Merel is in opleiding tot echoscopist.
Merel heeft een nog enkele plekken voor zwangeren in maart 2023, is vrij in juni 2023 en werkt de zomervakantie door.


Mijn naam is Yvon Noordermeer,FullSizeRender verloskundige sinds 2011, moeder sinds 2002 en Rotterdamse sinds 1976
Na het krijgen van mijn oudste kinderen had ik jarenlang een bedrijf aan huis dat uitgroeide tot een groothandel in biologisch textiel, voordat ik besloot toch mijn hart te volgen en het vroedvrouw-zijn na te streven. Mijn fascinatie voor het proces dat van een vrouw een moeder maakt, bleef. Het mogen begeleiden van dit proces stemt me elke dag blij.

Na mn opleiding tot verloskundige ben ik na werken in een aantal grotere stadspraktijken, in 2016 deze kleine caseload-praktijk middenin de stad begonnen. Deze manier van werken, kleinschalig met aandacht voor het hele individu, voelt als een warm bad.

Als stadse woon ik vlakbij de praktijk met mijn lief en inmiddels 5 kinderen. Ik ben techneut van oorsprong; industrieel ontwerper. Het helpt me nog steeds om op creatieve wijze de wetenschap in mijn vak te vertalen.
Naast mijn werk als vroedvrouw;
-doe ik een master Global Maternal Health, een intersectioneel feministische masterstudie aan City University Londen.
-werk ik vrijwillig voor Geboortebeweging,
-zet ik me in voor rechten op vrije geboorte voor iedereen middels diverse landelijke werkgroepen en vrijwilligerswerk,
-geef ik graag les. Over onder andere de watergeboorte, caseload-verloskunde en textiel. 

Als ik niet werk reis ik in mijn oldtimer-bus of kom ik terug bij mijn liefde voor wol, ontwerpen, duurzaam verbouwen, (dak)tuinieren en in slaap vallen in bad.

Yvon is echoscopist & lactatiekunde IBCLC
Yvon heeft nog ruimte voor een enkele zwangere uitgerekend in februari of maart
2023 en is vrij vanaf juli tot medio augustus 2023. Zwangeren uitgerekend vanaf oktober 2023 zijn van harte welkom!


IIk ben Marit Krijgsman, afstuderend verloskundige die bij Jouw Vroedvrouw haar laatste stage loopt. Ik woon samen met mijn vriend en kat in Schiedam en ik wil al zo lang als ik kan herinneren vroedvrouw worden. Ik zou mezelf omschrijven als energiek maar rustig, doorvoelend en enthousiast. Ik ben dol op alle vormen van handwerken maar haken en breien staan voorop.

Ik loop al enige tijd met Yvon mee, maar zal tot en met half april met zowel Yvon als Merel meelopen. Mochten jullie hier bezwaar tegen hebben, mogen jullie dit altijd aangeven!

Dit is de eerste keer dat ik in een caseloadpraktijk stage loop. Ik heb de afgelopen tijd gemerkt dat deze manier van werken mij heel erg past, dus ik ben ook heel erg dankbaar dat ik mijn laatste stage hier mag lopen. Ik kijk enorm uit naar de komende ervaringen en die met jullie te mogen delen.


onze praktijk werkt actief samen met Frieda Vroedvrouwen en met vroedvrouw Madyasa

foto’s gemaakt door Doula Sophie, naast een fantastische doula ook een begenadigd geboortefotograaf.