De vroedvrouwen

Mijn naam is Yvon Noordermeer,FullSizeRender
verloskundige, moeder van 5, en Rotterdamse sinds 1976
Na het krijgen van mijn oudste kinderen had ik jarenlang een bedrijf aan huis dat uitgroeide tot een groothandel in biologisch textiel, voordat ik besloot toch mijn hart te volgen en het vroedvrouw-zijn na te streven. Mijn fascinatie voor het proces dat van een vrouw een moeder maakt, bleef. Het mogen begeleiden van dit proces stemt me elke dag blij.

Na mn opleiding tot verloskundige ben ik, na werken in een aantal grotere stadspraktijken, in 2016 deze kleine praktijk middenin de stad begonnen. Deze manier van werken, kleinschalig met aandacht voor het hele individu, voelt als een warm bad.

Als stads natuurmens woon ik vlakbij de praktijk met mijn lief en kinderen. Ik ben techneut van oorsprong; industrieel ontwerper. Het helpt me nog steeds om op creatieve wijze de wetenschap in mijn vak te vertalen.
Naast mijn werk als vroedvrouw;
-loop ik het liefst overal op blote voeten om me te verbinden met het alles.
-studeer ik Global Maternal Health, een intersectioneel feministische masterstudie binnen de verloskunde aan City University London.
-zet ik me in voor rechten op vrije geboorte voor iedereen middels diverse landelijke werkgroepen en vrijwilligerswerk voor onder meer Geboortebeweging,
-geef ik graag les over onder andere de watergeboorte, mensgerichte zorg en caseload-verloskunde
En wanneer ik niet werk dan reis ik in mijn oldtimer-bus of kom ik terug bij mijn liefde voor wol, ontwerpen, duurzaam verbouwen, (dak)tuinieren en in slaap vallen in bad.

Yvon is echoscopist & lactatiekunde IBCLC
Yvon  heeft nog ruimte voor een enkele zwangere uitgerekend in november ’24, december ’24 en weer volop plek vanaf februari van het nieuwe jaar.


Mijn naam is Merel Bas
Ik ben 35 jaar oud en woon met mijn man en hond in Delft. In die 35 jaar heb ik mijzelf breed ontwikkeld: mijn man grapt weleens dat studeren mijn hobby is geworden. Ik heb een professionele achtergrond in de kunst/cultuursector en journalistiek/communicatie. Tegelijkertijd heb ik altijd voor mensen gezorgd en mij ook daarin ontwikkeld. In 2010-2012 volgde ik een alternatieve opleiding kinder- en jeugdbegeleiding waarbij ik op een nieuwe manier leerde kijken naar het geboorteproces en de rol van de vroedvrouw daarin. De verloskunde was een diepe wens die opnieuw opleiding Verloskunde in Rotterdam en toen ik de periode januari-juni 2020 stage liep bij de voorloper van Jouw Vroedvrouw beviel dat zo goed voor zowel de cliënten, de collega’s als mijzelf dat ik me bij hen heb aangesloten. Ik ben verliefd op dit vak en ik zie het als een bijzondere en belangrijke taak dat ik ouders tijdens de periode van conceptie, zwangerschap, geboorte en kraamtijd mag begeleiden.

In mijn vrije tijd maak ik lange boswandelingen met de hond, werk ik in de tuin, klus ik aan mijn huis, warm ik op in de sauna en brei ik geregeld iets voor de mensen die ik liefheb.

Merel is echoscopist.
Merel heeft plek voor zwangeren uitgerekend vanaf februari ’25


onze praktijk werkt actief samen met  Frieda Vroedvrouwen
op dit moment ondersteunen we actief vroedvrouw Marit in haar start als caseload verloskundige.

foto’s gemaakt door Doula Sophie, naast een fantastische doula ook een begenadigd geboortefotograaf.