Ervaringen van clienten

Toen ik voor de tweede keer zwanger was wist ik 1 ding, ik wil hands off bevallen.

Op aanraden van een vriendin nam ik contact op met yvon en ik ben daar zo dankbaar voor.
Ondanks de complicaties na mijn eerste bevalling gaf yvon mij vertrouwen en stond achter me welke keuze ik ook zou maken
In de laatste weken besloot ik alsnog dat ik liever thuis zou bevallen en yvon was er voor me, eerlijk en realistisch hebben we de voordelen en nadelen doorgenomen en ik wist wat me te wachten stond.
Toen de bevalling eindelijk (!) begon kreeg ik de bevalling zoals ik deze wilde, vol vertrouwen in de natuur en in de vroege ochtend yvon en pauline breiend met een kop thee op mijn bank en een heerlijke baby op mijn buik

Yvon, Bedankt voor al je eerlijke momenten en realistische kijk op alles

Bianca


Tijdens mijn 2e zwangerschap kwam ik na een lange zoektocht bij Yvon terecht. De (knusse!) praktijk en onze afspraken voelden relaxed en ik voelde me erg gehoord. Ik ben Yvon dankbaar voor haar luisterend oor en kritische vragen. Ik leerde haar in een korte tijd goed kennen en ze nam hiervoor uitgebreid de tijd. Tijdens onze afspraken waren ‘vertrouwen in jezelf’ en ‘je eigen geinformeerde/bewuste keuze maken’ terugkerende onderwerpen. Ik heb hierdoor vol vertrouwen zélf mijn bevalling tot in detail kunnen plannen, heerlijk. Het voelde erg fijn om serieus genomen te worden, met een eerdere keizersnede wordt je namelijk al snel in een hokje gezet. Ik denk met warme gevoelens terug aan mijn (droom!) thuisbevalling ín bad! Yvon werkt weliswaar hands off, maar voelt wanneer ze nodig is. Ik had me helemaal overgegeven aan wat komen zou, maar dat het zo mooi en sereen zou worden had ik nooit durven dromen. Het plaatje werd compleet met een blootvoetse Yvon die (midden in de nacht) lekker op de bank zat te breien ;). Kortom een top vrouw en een top verloskundige.

Ahlaam


Februari 2016 ben ik onder begeleiding van Yvon van Jouw Vroedvrouw bevallen van onze prachtige zoon.

Een idee over onze droombevalling hadden we wel. Een kundige vroedvrouw die je bijstaat zoals jij dat wilt, die vindt je niet overal.

De nieuwe praktijk voelt natuurlijk, zoals een zwangerschap ook natuurlijk is.

Yvon heeft tijdens onze zwangerschap ons begeleid en geholpen ons na te denken en stil te staan bij de keuzes welke er zijn. Uiteindelijk hebben wij een prachtige waterbevalling mee mogen maken in een baarbad thuis. Yvon gaf de tools voor een goed vertrouwen in mijn eigen kracht als vrouw en heeft zich tijdens de bevalling op de achtergrond gehouden waardoor er alle rust en ruimte was voor mijn eigen gevoel en voorkeuren.

Wij kijken terug op een hele prettige samenwerking en kijken zelfs met wat heimwee terug nu we de kraamperiode aan het afsluiten zijn.

Jouw Vroedvrouw, bedankt voor alle liefde, vakkundige ervaring, diepgaande informatie, steun en zorg.

Liefs,

Niels, Jill, Tom & Melle


Ik ben met 36 weken zwangerschap overgestapt naar Yvon omdat ik steeds meer moeite kreeg met de medische indicatie die ik had vanwege de keizersnede bij de geboorte van onze tweede zoon (placenta praevia, dus een sectio was eigenlijk niet te vermijden). In een paar gesprekken en met wat leestips maakte zij me heel bewust welke risico’s wel en niet reëel waren en dat de keuze van waar en hoe te bevallen alleszins aan mij was. Met veel vertrouwen heb ik toen kunnen besluiten thuis te gaan bevallen, met Yvon als vroedvrouw. Het werd een prachtige bevalling, in bad, in vol vertrouwen en op eigen kracht. Wat Yvon echt heel goed doet is kijken en beschrijven. Ze intervenieert niet als dat niet nodig is, maar weet je met een paar woorden duidelijk te maken hoe je er voor staat en wat dat betekent. Met deze begeleiding wil ik nog wel een paar kinderen, maar laat mijn man dat maar niet horen. Dank je wel!

Marieke


Mijn lieve dochter is in het ziekenhuis geboren (ingeleide bevalling). Dat was geen prettige bevalling (ondanks het prachtige resultaat). Alles ging voor mijn gevoel buiten mij om, hectisch en veel zonder overleg en uit ‘voorzorg’. Naar het geboorteplan werd eigenlijk zo goed als niet gekeken en veel dingen waren al gebeurd voor ik er erg in had.

Bij de 2e zwangerschap stapten we over naar een andere verloskundigenpraktijk en bespraken we onze zorgen. Er werd ons verzekerd dat thuis bevallen deze keer zeker een optie zou zijn. Bij week 16 werd ik echter toch ‘uit voorzorg’ doorverwezen naar het ziekenhuis (zonder dat er iets was gewijzigd aan mijn situatie tov week 8).
Na een tip van iemand anders kwamen we bij Yvon terecht. Ze nam de tijd voor voorlichting, duidelijk voor – en nadelen bespreken om het daarna even te laten rusten zodat ik zelf een beslissing kon maken. Ook het feit dat mijn dochter van 2,5 altijd mee mocht en niet als peuter geparkeerd werd aan een tekentafeltje, maar meegenomen werd in het proces was voor mij belangrijk. Door het vertrouwen wat Yvon uitstraalde durfde ik weer te gaan vertrouwen op mijn eigen lichaam, verstand en intuïtie.
Tot vlak voor de bevalling had ik nog twijfel of ik dit zou kunnen (thuis bevallen op eigen kracht). Elke keer besprak Yvon rustig mijn twijfels, zonder daar een oordeel aan te hangen (we namen de feiten door (voor iemand die feiten belangrijk vindt, heel fijn!) en dat hielp me weer om op mijn gevoel te vertrouwen.
Toen week 41 verstreek werd ik wat onrustig, maar ik wilde zo graag beleven dat mijn lichaam dit kon, dat ik genoeg rust had om af te wachten. En opeens waren daar de eerste weeën. Niet te geloven, wat was ik blij! Mijn lichaam kan dit, het is er voor gemaakt. Binnen een paar uur (waarvan de laatste loodjes heus wel zwaar waren) was ons zoontje daar. Helemaal volmaakt. En wat een prachtige bevalling! Toen het hoofdje kwam en ik de haartjes voelde werd ik euforisch! Het gebeurde hier en nu écht! Wat een kracht gaf het mij dat Yvon ons helemaal onze gang liet gaan en alleen steunende woorden sprak op de nodige momenten. Ik had niet durven dromen van zo’n intieme, mooie badbevalling! Het moment dat Yvon ons heel even alleen liet om God te prijzen voor dit wondermooie geschenk, deed ons ook erg goed! Respect voor ieders leefwijze, ondanks dat je zelf wellicht echt heel anders denkt. Dat geeft openheid en vertrouwen!
De placenta die muurvast zat, het bloedverlies en de ruptuur waren minder fijn. Maar itt tot mijn vorige bevalling overheerst nu niet het medisch ingrijpen achteraf (wat hier gewoon echt noodzakelijk was), maar mijn niet gedroomde topbevalling!
Als vrouw in je kracht staan, mogen doen waarvoor je (oa) geschapen bent. Het heeft mij geheeld, sterker gemaakt (in geloof, kracht en verstand). De helende kracht van een mooie bevalling, zoveel mogelijk op eigen kracht (of dat nu thuis of in het ziekenhuis is), dat gun ik iedere vrouw!


Ik ben zwanger van ons 3e kindje. Ondanks dat we 2 mooie geboortes hebben gehad, en ik bij deze 3e zwangerschap een andere verloskundigenpraktijk gezocht had die beter bij ons paste, liep ik toch weer tegen protocollen aan. Ik ben HypnoBirthing practitioner en zit dus aardig in de geboortewereld. Daardoor had ik een vrij duidelijke mening over wat ik wel en niet wilde tijdens deze geboorte. Bij onze reguliere verloskundigenpraktijk was er helaas geen ruimte voor al m’n wensen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben met bijna 29 weken over gestapt naar Yvon, ondanks dat we een uurtje van elkaar vandaan zitten. Ik stapte bij haar in een warm bad. Het voelt nu dat ik los kan laten en kan genieten van m’n laatste weken zwanger zijn zonder dat ik het gevoel heb dat ik me overal voor moet indekken. Omdat ik weet dat Yvon en ik op 1 lijn zitten heb ik er alle vertrouwen in dat, hoe deze geboorte ook zal lopen, het een prachtige ervaring gaat zijn. Ik voel me hier geborgen, sterk, in controle, gehoord en blij. Ik had geen betere beslissing kunnen nemen.

Gwen


Met een hele fijne balans van voelen, denken en doen is Yvon in staat naast je te lopen. Luisterend, pratend, meedenkend helpt ze je om jouw zwangerschap ook echt de jouwe te laten zijn. Goed geïnformeerd, helder redenerend, sterk invoelend, afstemmend en steunend is hoe ik haar begeleiding heb ervaren. Je mag jouw eigen weg afleggen, en hoeft dat niet alleen te doen.
Vroedvrouw, in de breedste zin van het woord.

Cynthia


Uit praktische overwegingen (verhuizing) met Yvon meegegaan toen ze haar eigen praktijk begon.
Wat een weldaad, om steeds dezelfde persoon te hebben met controles! Er is zoveel ruimte om helemaal jezelf te zijn.
Yvon neemt echt de tijd voor je, zodat ze bij de bevalling precies weet wat jij en je kindje nodig hebben.
Ze is echt mijn steun en toeverlaat geweest, niet alleen tijdens de bevalling maar zeker ook in de kraamweek. Ondanks dat het ons vijfde kindje was/is, ging alles toch weer anders dan anders en kon ik met al mijn vragen en problemen bij haar terecht. Ze heeft ons hier op een hele liefdevolle manier doorheen gesleept.
Als we ooit nog een zesde krijgen, gaat Yvon ons daar zeker weer bij helpen

Colette